fbpx

Wanneer kan mijn letselschadezaak worden afgewikkeld?

Belangrijk voor u als slachtoffer om te weten: de behandeling van een letselschadezaak duurt meestal lang. Dit komt onder meer doordat uw zaak pas definitief kan worden afgewikkeld bij een ‘medische eindsituatie’. Daarvan spreken we als er medisch gezien geen verbeteringen of verslechteringen meer te verwachten zijn of als u volledig bent hersteld. Wannéér dat punt wordt bereikt, is afhankelijk van de ernst van uw letsel en het verloop van uw herstel. Na het ongeval kan het makkelijk nog twee jaar duren voordat er sprake is van een medische eindsituatie.

Inventarisatie van volledige schade

Als de medische eindsituatie is bereikt, kan de schade volledig worden geïnventariseerd. Daarvoor zijn verschillende stappen nodig. Er worden deskundigen ingeschakeld, zoals een medisch deskundige, arbeidsdeskundige en/of rekenkundige. En we moeten het met de verzekeraar eens worden over de uitgangspunten voor het berekenen van uw schade. Ook deze fase neemt weer de nodige tijd in beslag.

Discussies met de tegenpartij

In alle fases van uw letselschadetraject kunnen discussies ontstaan met de tegenpartij. Deze discussies vertragen de afwikkeling van uw kwestie. Erkent de tegenpartij bijvoorbeeld de aansprakelijkheid niet? Dan moeten we mogelijk naar de rechter stappen. Zo’n procedure neemt, inclusief voorbereiding, veel tijd in beslag.

Medische vraagstukken

Ook kan er op medisch vlak een discussie ontstaan: welke klachten zijn het gevolg van het ongeval? Welke klachten bestonden al vóór het ongeval? En welke klachten zijn een rechtstreeks gevolg van het ongeval? Er moet dan duidelijkheid komen. Komen we er niet uit met de tegenpartij, dan moet ook in deze discussie mogelijk een rechtszaak worden gevoerd.

De proceservaring van Letsel Lawyers

Letselschadeadvocaten Fabian David en Marloes Hulstein hebben voor de oprichting van Letsel Lawyers jarenlang gewerkt voor zowel slachtoffers als verzekeraars. Niet alleen hebben ze daardoor veel proceservaring. Ook kunnen ze discussies voorkomen, kansen en valkuilen signaleren in bestaande discussies en – als dat nodig is – de snelste route kiezen om een vastgelopen discussie te doorbreken. Zo wordt vertraging in de afwikkeling van uw schade zoveel mogelijk voorkomen.

Vraag vandaag nog GRATIS advies aan.

We zullen zo spoedig mogelijk telefonisch of via de e-mail contact met u op nemen.

Chat
1
Close chat
Hallo! Bedankt voor uw bezoek. Druk op Start om een gesprek met ons aan te gaan

Start