fbpx

Letselschade door een verkeersongeval

Heeft u letselschade door een verkeersongeval? Dat is erg vervelend. Maar gelukkig kunnen de letselschadeadvocaten van Letsel Lawyers in Eindhoven in veel gevallen kosteloos een schadevergoeding voor al uw letselschade regelen. Wilt u gratis advies over uw mogelijkheden en kansen? Bel ons op 040 – 24 05 900 of vul het contactformulier in.

Wat kan Letsel Lawyers voor u als slachtoffer betekenen?

Een letselschadeadvocaat van Letsel Lawyers in uw zaak

Wat kunt u als slachtoffer van een verkeersongeval verwachten van de letselschadeadvocaten van Letsel Lawyers?

 1. Gespecialiseerde letselschadeadvocaten, niet zomaar juristen.
 2. Persoonlijke en warme aanpak.
 3. Geen kosten voor u! Ook geen percentage van de schadevergoeding. De tegenpartij betaalt ons.

 4. Wij werken alleen voor slachtoffers, niet voor verzekeraars.

 5. Fabian David en Marloes Hulstein hebben gezamenlijk ruim 25 jaar ervaring.

 6. Door ons vroegere werk weten wij precies hoe verzekeraars denken.

 7. Eerste advies is altijd gratis en geheel vrijblijvend.

Vraag vandaag nog GRATIS advies aan.

Wanneer kunt u een schadevergoeding krijgen voor uw verkeersongeval?

Heeft u letselschade of personenschade opgelopen door een verkeersongeluk dat niet door u is veroorzaakt? Dan kunt u zo goed als zeker een schadevergoeding krijgen. De veroorzaker moet als aansprakelijke partij namelijk uw schade betalen. Zelfs als het ongeval (deels) uw eigen schuld is, heeft u vaak toch recht op een schadevergoeding.

Situaties waarin u een schadevergoeding kunt krijgen

Er zijn talloze situaties waarin u een schadevergoeding kunt ontvangen voor uw letselschade door een verkeersongeval. Dit zijn de meest voorkomende gevallen:

Voetganger of fietser

Als voetganger of fietser bent u wettelijk beschermd omdat u kwetsbaar bent. Wordt u aangereden door bijvoorbeeld een auto, vrachtwagen of scooter? Dan krijgt u altijd minimaal 50 procent van uw schade vergoed. Zelfs als het ongeluk uw eigen schuld is.

Kop-staartbotsing

Bij een kop-staartbotsing rijdt een automobilist achterop een andere automobilist. Degene die achterop rijdt, heeft niet genoeg afstand gehouden. En daarom is hij aansprakelijk. Bij kop-staartbotsingen ontstaat vaak een whiplash. Heeft u een whiplash door een kop-staartongeval? Dan krijgt u doorgaans al uw schade vergoed.

Kind jonger dan 14 jaar aangereden door auto

Wordt een kind onder de 14 jaar aangereden door een auto? Dan moet (de verzekeraar van) de automobilist 100 procent van de schade vergoeden. Tenzij hij kan aantonen dat er sprake was van overmacht. Vaak lukt dat echter niet.

Eenzijdig ongeval (zonder andere personen)

Is er sprake van een eenzijdig ongeval, dus waarbij geen andere personen betrokken waren? Dan kunt u mogelijk toch een schadevergoeding krijgen. Bijvoorbeeld via een schade-inzittendenverzekering. Of via de aansprakelijkheid van de gemeente of provincie die de weg beheert.

Goed om te weten
 • De schade van passagiers wordt in de regel altijd vergoed.
 • Bent u aangereden door een onverzekerde auto of door een automobilist die na het ongeval is doorgereden? Dan kunt u mogelijk een schade-uitkering ontvangen via het Waarborgfonds Motorverkeer.
 • Heeft u letselschade door reizen met het openbaar vervoer, zoals bus, trein of tram? Ook dan kunt u een schadevergoeding krijgen. Er gelden echter wel speciale regels.

Welke schade wordt vergoed?

Uw huidige én toekomstige schade door het verkeersongeval wordt vergoed door de aansprakelijke partij. Daarbij kan het gaan om ‘materiële’ schade, zoals medische kosten, inkomensverlies, reiskosten, aanpassingen aan uw woning, misgelopen pensioenopbouw en studievertraging. Om dit te kunnen claimen moet u alle kosten goed bijhouden en de bonnetjes bewaren.

Tot de materiële schade behoren ook uw kosten voor rechtsbijstand. Daardoor betaalt u dus niets voor een letselschadeadvocaat van Letsel Lawyers. 

Daarnaast kunt u ‘immateriële’ schade vergoed krijgen. Dat is emotionele of psychische schade, zoals verdriet, pijn en slapeloze nachten. De hoogte van de vergoeding hiervoor (die we ‘smartengeld’ noemen) is afhankelijk van de vraag hoe ernstig uw letsel en leed zijn.

Gratis en vrijblijvend advies

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding? Wij geven u graag gratis en vrijblijvend advies. Neem contact op via telefoon (040 – 24 05 900), contactformulier of Messenger.

We bespreken met u: 

 • De oorzaak van uw verkeersongeval.
 • Welke schade u heeft geleden.
 • De mogelijkheden om een of meerdere partijen aansprakelijk te stellen.
 • De financiële kant van de zaak.
 • Eventuele vervolgstappen.
Vindt u zo’n heel gesprek (voorlopig) een te grote stap? U mag ons ook losse vragen stellen over uw zaak. We staan altijd voor u klaar.

Vraag vandaag nog GRATIS advies aan.

Hierop moet u letten bij een verkeersongeval

In letselschadezaken is er vaak discussie over de toedracht van het verkeersongeval. Bent u door het ongeluk gewond geraakt? Dan is het van belang dat u direct na het ongeval:

 • De politie inschakelt zodat er een proces-verbaal wordt opgesteld.
 • Een aanrijdingsformulier (‘Europees schadeformulier’) invult.
 • De gegevens van eventuele getuigen opneemt.
 • Bij een arts langsgaat, zodat in uw medisch dossier wordt vastgelegd dat uw letsel het gevolg is van het ongeluk. 

Letsel Lawyers kan zo nodig achteraf het proces-verbaal van de politie voor u opvragen en eventuele getuigen benaderen. Ook kan – zo nodig via de rechter – een deskundige worden ingeschakeld om een verkeersongevallenanalyse te laten maken. Zo zal er meer duidelijk worden over de toedracht van het ongeval en de vraag wie aansprakelijk is.

Moet ik een letselschadeadvocaat in de arm nemen?

Om als slachtoffer van een verkeersongeval een schadevergoeding te kunnen krijgen is het niet wettelijk verplicht een letselschadeadvocaat in te schakelen. Het verhalen van letselschade is echter specialistisch juridisch en financieel werk met veel ingewikkelde regels en procedures. De Consumentenbond adviseert daarom om een letselschadeadvocaat in te schakelen.

Een gespecialiseerde letselschadeadvocaat van Letsel Lawyers helpt u bij het aansprakelijk stellen, het inventariseren van al uw schade, het verzamelen van de medische bewijzen en het contact met (de verzekeraar van) de tegenpartij. Een advocaat kan, in tegenstelling tot een jurist van bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekeraar of letselschadekantoor, ook voor u naar de rechter stappen.

Goed om te beseffen: doorgaans hoeft u niets te betalen voor een letselschadeadvocaat.

Vragen over úw letselschadezaak?

Heeft u vragen over uw situatie? Wilt u bijvoorbeeld weten of u, gezien de omstandigheden van het verkeersongeval, in aanmerking komt voor een schadevergoeding? Hoe een letselschadezaak in zijn werk gaat? Of hoe lang het gaat duren?

Stel uw vraag aan ons via de telefoon (040 – 24 05 900) of vul het contactformulier in. De advocaten Fabian David en Marloes Hulstein van Letsel Laywers beantwoorden graag – geheel vrijblijvend – al uw vragen.

Chat
1
Close chat
Hallo! Bedankt voor uw bezoek. Druk op Start om een gesprek met ons aan te gaan

Start