fbpx

Hoe werkt een second opinion in een letselschadezaak?

Bent u ontevreden met de manier waarop uw letselschadezaak wordt afgehandeld? Of vindt u de voorgestelde schadevergoeding onvoldoende? Dan kunt u een second opinion aanvragen bij een zelfgekozen belangenbehartiger. Hier zijn voor u in veel gevallen geen kosten aan verbonden. In dit artikel leggen we uit hoe zo’n second opinion bij een letselschadezaak werkt.

Waarom een second opinion?

Soms willen belangenbehartigers zo snel mogelijk tot een schikking komen, maar dat mag natuurlijk niet ten koste gaan van de dienstverlening of de hoogte van de schadevergoeding. Bent u ontevreden met uw belangenbehartiger of betwijfelt u of u écht goed geholpen wordt? Weet u niet zeker of u akkoord moet gaan met het eindregelingsvoorstel? Dan is het slim om een second opinion aan te vragen.

Wanneer kan ik een second opinion aanvragen?

U kunt altijd een second opinion aanvragen. Hiervoor heeft u geen speciale verwijzing of toestemming nodig. Ook maakt het niet uit om wat voor type letselschade het gaat – bijvoorbeeld een bedrijfsongeval, een verkeersongeluk of letsel veroorzaakt door een dier – bij elke letselschadezaak behoort een second opinion tot de mogelijkheden.

Hoe vraag ik een second opinion aan?

Voor een second opinion neemt u contact op met een belangenbehartiger, bij voorkeur een gespecialiseerd letselschadeadvocaat. U dient de belangenbehartiger te machtigen om uw dossier in te zien. Als u niet wilt dat uw huidige belangenbehartiger weet dat u een second opinion aanvraagt, kunt u de correspondentie over uw zaak ook zelf overdragen.

Second opinion bij Letsel Lawyers

Bij Letsel Lawyers hebben wij ruime ervaring met second opinions bij letselschadezaken. Onze advocaten bestuderen uw zaak en gaan na of uw huidige belangenbehartiger volgens de juiste werkwijze tot een reële regeling is gekomen. Ook zoeken we uit of de schadevergoeding correct is berekend. Op basis van onze bevindingen ontvangt u een onafhankelijk advies over uw zaak. U bepaalt vervolgens zelf of u wilt overstappen of dat u bij uw huidige belangenbehartiger wilt blijven.

Alle stappen op een rijtje

  1. Vraag een second opinion aan bij Letsel Lawyers.
  2. Machtig Letsel Lawyers om uw dossier in te zien of kies ervoor om de correspondentie zelf aan ons over te dragen.
  3. Op basis van eigen onderzoek geven onze letselschadeadvocaten onafhankelijk advies over uw zaak.
  4. Stapt u over naar onze advocaten of blijft u liever bij uw huidige belangenbehartiger? De keuze is aan u!

Kiest u voor Letsel Lawyers? Dan stellen wij uw huidige belangenbehartiger op de hoogte van uw overstap. Doordat de zaak aan onze specialisten wordt overgedragen, heeft u er zelf geen omkijken naar.

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering?

Als u een rechtsbijstandsverzekering heeft, kunt u een beroep doen op de geschillenregeling rechtsbijstandverzekering. Deze regeling houdt in dat u, op kosten van uw verzekeraar, een second opinion mag aanvragen bij een door u gekozen advocaat. Wanneer deze uw standpunt deelt, kunt u uw zaak door hem of haar verder laten behandelen en worden de kosten veelal gedekt door de aansprakelijke verzekeraar.

Geen rechtsbijstandsverzekering?

Ook als u geen rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten, kunt u een second opinion aanvragen, maar dan moet u de kosten voor het advies zelf dragen. Bij Letsel Lawyers spreken wij altijd een vaste prijs af voor de second opinion, zodat u vooraf duidelijkheid heeft over de kosten. Is de aansprakelijkheid voor het ongeval erkend? Dan kunt u proberen om de kosten van de second opinion vergoed te krijgen van de aansprakelijke verzekeraar. Uiteraard kunt u dan ook de advocaatkosten verhalen. Zo hoeft een second opinion voor uw letselschadezaak u uiteindelijk niets te kosten.

Bel ons op 040 – 24 05 900 of vul het contactformulier in voor gratis advies over een second opinion in uw zaak.

Vraag vandaag nog GRATIS advies aan.

We zullen zo spoedig mogelijk telefonisch of via de e-mail contact met u op nemen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest