Wat zijn de meestvoorkomende letselsoorten?
Als u dit leest, heeft u waarschijnlijk letsel door een ongeval. Er zijn talloze soorten letsel. Wat voor letsel u ook heeft opgelopen: waarschijnlijk heeft het een grote impact op uw leven. Vooral als er sprake is van blijvend letsel. U moet dan immers leren om te gaan met blijvende beperkingen.
Niet alleen vergt dat fysiek en mentaal veel van u. Ook heeft het enorme financiële consequenties. Daarom kunt u de financiële afwikkeling van uw letselschade het beste laten regelen door een letselschadeadvocaat.
Dit zijn de meestvoorkomende soorten letsel na een ongeval:
Whiplash
Een whiplash komt helaas veel voor. Meestal wordt het veroorzaakt door een kop-staartaanrijding in de auto. Bij een whiplash worden de nek en het hoofd krachtig naar voren en achteren bewogen. Daardoor ontstaan er ernstige klachten aan vooral de nek, de rug en het zenuwstelsel.
Heeft u een whiplash opgelopen? Dan kampt u met veel vervelende symptomen, zoals hoofdpijn, nekpijn, vermoeidheid en duizeligheid. Hierdoor kunnen uw werk, het huishouden en de verzorging van de kinderen een stuk moeilijker worden.
Het lastige aan een whiplash: je kunt aan de buitenkant niet zien dat iemand een whiplash heeft. Wanneer iemand bijvoorbeeld zijn been breekt, is dat voor buitenstaanders direct zichtbaar. Ook voor artsen is een whiplash vaak moeilijk of niet vast te stellen. Terwijl u langere tijd of zelfs permanent klachten kunt hebben.
Daarom is het belangrijk om een advocaat in te schakelen. Die verzamelt zoveel mogelijk bewijzen om de whiplash aan te tonen. En kan daarnaast een vergoeding regelen voor uw financiële schade.
Vraag vandaag nog GRATIS advies aan.
Orthopedisch letsel
Hieronder vallen alle traumatische letsels aan het bewegingsapparaat. Denk aan botten, gewrichten, spieren, pezen en zenuwen. Veelvoorkomende soorten letsel op orthopedisch vlak:
- botbreuken (arm, vinger, pols, been, voet, enkel, rug)
- gescheurde knieband
- gebroken enkel of pols
- ontwricht heupgewricht
Orthopedisch letsel leidt regelmatig tot blijvend letsel. U moet dan leren leven met blijvende beperkingen. In zulke gevallen is er vaak sprake van ernstige financiële schade. Het is belangrijk om die goed af te wikkelen, zodat u in de toekomst niet in financiële problemen komt. De letselschadeadvocaten van Letsel Lawyers in Eindhoven kunnen u daarbij helpen.
Neurologisch letsel
Bij neurologisch letsel gaat het om aandoeningen aan het zenuwstelsel of de spieren, bijvoorbeeld:
- niet aangeboren hersenletsel (NAH)
- rug- en nekletsel
- dwarslaesie (verlamming)
- posttraumatische dystrofie (complex regionaal pijn syndroom, CRPS)
Kampt u met neurologisch letsel? Dan leidt dit vaak tot zeer ernstige schade. Om zeker te weten dat u uiteindelijk ál uw schade vergoed krijgt, kunt u het beste zo snel mogelijk een letselschadeadvocaat van Letsel Lawyers inschakelen. Zij begeleiden u in deze moeilijke periode in uw leven. En nemen de financiële kant van de zaak uit handen, zodat u maximaal kunt focussen op uw herstel.
Psychisch letsel
Een ongeval kan ook psychisch letsel veroorzaken, bijvoorbeeld:
- angststoornis
- posttraumatisch stress syndroom (PTSS)
- depressie
De psychische schade kan een direct gevolg zijn van een ongeval. Ook kan pas later psychisch letsel ontstaan. Bijvoorbeeld omdat u door het ongeval ernstig blijvend lichamelijk letsel heeft opgelopen. Het is immers bijzonder lastig om daarmee om te gaan. En om te accepteren dat uw leven nooit meer hetzelfde zal zijn.
Voor ‘immateriële’ schade kunt u ‘smartengeld’ krijgen. Dat is een vergoeding voor emotionele en psychische schade zoals verdriet, pijn en slapeloze nachten.
De advocaten van Letsel Lawyers hebben gezamenlijk meer dan 25 jaar ervaring. Ze kunnen u wegwijs maken in het web van herstel en schadeafwikkeling.
Beroepsziekten
Bij beroepsziekten kan het gaan om:
- Een ziekte die het gevolg is van een of meer schadelijke factoren van het werk of de werkomgeving.
- Een ziekte die is ontstaan door fysieke of mentale overbelasting.
- Een ziekte die is veroorzaakt door blootstelling aan gevaarlijke stoffen.
Veelvoorkomende beroepsziektes zijn:
- burn-out
- RSI
- asbestose en mesothelioom (borstvlieskanker/asbestkanker)
- pneumoconiose (stoflong)
- bepaalde vormen van kanker bij mensen die werken in de chemische industrie
- schildersziekte (Organisch Psycho Syndroom/OPS, veroorzaakt door vluchtige organische stof oftewel VOS)
- hepatitis of HIV
Het is belangrijk om door een deskundige te laten vaststellen welke ziekte u heeft. En of deze ziekte een gevolg is van uw werk. Het oordeel van deze deskundige vormt de basis voor een claim op uw (voormalig) werkgever.
Letsel Lawyers is onder andere gespecialiseerd in beroepsziektes. In een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek informeren wij u graag over uw mogelijkheden en kansen.
Letsel Lawyers
Geen advocaatkosten
Goed om te weten: doorgaans hoeft u ons niets te betalen, aangezien de tegenpartij uw advocaatkosten moet vergoeden.
Vraag vandaag nog GRATIS advies aan.
We zullen zo spoedig mogelijk telefonisch of via de e-mail contact met u op nemen.