fbpx

Heeft u letselschade? 9 tips om het maximale uit uw zaak te halen

Letselschadezaken zijn er in allerlei soorten en gradaties. Wat ze met elkaar gemeen hebben? Het is altijd vervelend voor het slachtoffer. Gelukkig kunt u als slachtoffer uw schade in de regel verhalen op de veroorzaker van het ongeval. Om het maximale uit uw zaak te kunnen halen, neemt u deze 9 tips in acht.

1.   Regel bewijzen

Zo snel mogelijk na het ongeval moet u voor bewijzen zorgen. Het is bijvoorbeeld raadzaam de plek van het ongeluk en eventueel de schade aan de betrokken voertuigen te fotograferen, de contactgegevens van getuigen te noteren en een verslag te schrijven. Deze bewijzen helpen u later namelijk om aan te tonen dat de veroorzaker van het ongeval aansprakelijk is.

2.   Bezoek zo spoedig mogelijk een arts

Ga direct na het verkeersongeval, bedrijfsongeval of wat voor ongeval dan ook langs uw huisarts, de spoedeisende hulp of een specialist in het ziekenhuis. Een arts kan namelijk vaststellen wat uw klachten precies zijn en of uw letsel is veroorzaakt door het ongeval.

3.   Schakel meteen een letselschadeadvocaat in

Hoe eerder u een letselschadeadvocaat (liever niet zomaar een jurist) inschakelt, hoe beter. Een advocaat zorgt namelijk dat alle stappen op tijd en zorgvuldig worden genomen. Bovendien geldt: sneller hulp inroepen betekent een vlotter verloop van uw letselschadezaak.

Een advocaat duur? Niet voor u. Als de aansprakelijkheid van de veroorzaker van het ongeval vast komt te staan, betaalt zijn verzekeraar uw advocaatkosten. Als slachtoffer hoeft u dus niets voor uw letselschadeadvocaat te betalen!

4.   Ga niet in zee met no cure no pay

Het klinkt aantrekkelijk: alleen betalen voor een jurist als een bepaald resultaat wordt gehaald. Toch raadt Slachtofferhulp Nederland deze constructie af. Doorgaans moet namelijk een fiks percentage van de schadevergoeding worden afgedragen. Zonder no cure no pay ontvangt u daarentegen de héle schadevergoeding. Terwijl u niets kwijt bent aan rechtsbijstandkosten, aangezien deze worden betaald door de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval.

5.   Dader doorgereden of onverzekerd: toch een zaak

Bent u slachtoffer van een verkeersongeval en is de dader doorgereden of niet verzekerd? Dat is géén reden om af te zien van een letselschadezaak! U kunt dan namelijk een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer, dat waarschijnlijk (een deel van) uw schade vergoedt. Wel moet u kunnen bewijzen dat uw schade is veroorzaakt door een motorvoertuig én dat u heeft geprobeerd om de veroorzaker te vinden.

6.   Overzicht van alle onkosten

Uw advocaat zal u hierbij helpen, maar het is van belang dat u een overzicht bijhoudt van ál uw onkosten. En dat u daarvoor bewijzen heeft, zoals facturen, loonstroken, bonnetjes en uitkeringspapieren.

7.   Vertel uw advocaat steeds alles

Als uw letselschadeadvocaat constant van alles op de hoogte is, kan hij sneller en doeltreffender te werk gaan. Dit vergroot de kans op succes en bespoedigt het verloop van uw zaak.

8.   Vorder voorschotten

Een goede advocaat zal dit sowieso voor u doen, maar voordat u de uiteindelijke schadevergoeding ontvangt kunt u voorschotten vorderen. Een voorschot is een deel van de schadevergoeding dat u alvast krijgt omdat u meteen kosten maakt. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten, reis- en parkeerkosten en kosten voor hulp in de huishouding.

9.   Vraag een second opinion aan

Heeft u een rechtsbijstandverzekering en bent u ontevreden over uw huidige belangenbehartiging óf over het voorstel voor een schadevergoeding? Wil uw verzekeraar de zaak tegen uw zin afronden? In deze gevallen kunt u op kosten van uw rechtsbijstandverzekeraar een second opinion bij een zelfgekozen letselschadeadvocaat aanvragen. Neem contact met ons op voor een gratis advies over de mogelijkheden.

Letsel Lawyers: gespecialiseerde letselschadeadvocaten

Bent u slachtoffer van een ongeval en zoekt u een gespecialiseerde letselschadeadvocaat? Fabian David en Marloes Hulstein van advocatenkantoor Letsel Lawyers in Eindhoven hebben opgeteld ruim 25 jaar ervaring in de letselschadeadvocatuur. Zij staan voor een warme, mensgerichte en eerlijke aanpak van uw zaak.

 

Bel ons op 040 – 24 05 900 of vul het contactformulier in voor gratis advies over uw mogelijkheden en kansen.

Vraag vandaag nog GRATIS advies aan.

We zullen zo spoedig mogelijk telefonisch of via de e-mail contact met u op nemen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *