fbpx

Doorgaans geen advocaatkosten voor u

Bent u betrokken geweest bij een ongeval? Letsel Lawyers kan de veroorzaker vaak met succes voor u aansprakelijk stellen. Als de aansprakelijkheid komt vast te staan, dan moet de verzekeraar van de tegenpartij uw schade vergoeden. Onderdeel van uw schade vormen de advocaatkosten. Deze moet de tegenpartij dus ook vergoeden. Als slachtoffer hoeft u dus niets voor uw letselschadeadvocaat te betalen!

Altijd duidelijkheid vooraf

We vinden het belangrijk dat u altijd duidelijkheid heeft. Daarom informeren we u vooraf uitgebreid over de mogelijke kosten. Zodat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen komt te staan. In het verlengde daarvan beloven we u tijdens het kennismakingsgesprek ook geen gouden bergen, maar geven we u eerlijk en realistisch advies.

Geen ‘no cure no pay’ of percentage van uw schadevergoeding

Veel mensen weten niet dat in letselschadezaken de advocaatkosten meestal worden betaald door de verzekeraar. Consumentenprogramma’s als Radar, Zembla en Knelpunt hebben laten zien dat sommige letselschadekantoren hier sluw op inspelen. Zij werken met ‘no cure no pay’, oftewel: slachtoffers hoeven alleen te betalen bij succes. Maar deze kantoren vragen voor hun inkomen vervolgens wel een percentage van de schadevergoeding (‘commissie’).

Stel dat het letselschadekantoor met u afspreekt dat u 25 procent van uw schadevergoeding moet betalen voor hun werkzaamheden. Dan houdt u slechts driekwart over van de schadevergoeding waar u eigenlijk recht op heeft. Kiest u voor een letselschadeadvocaat, dan kunt u het hele bedrag zelf houden. De verzekeraar betaalt immers de advocaatkosten. Het advies van organisaties zoals Slachtofferhulp Nederland luidt daarom: kies niet voor ‘no cure no pay’.

Lees ook ons LinkedIn-artikel ‘Zeg ‘nee’ tegen ‘no cure no pay’’.

Vijf feiten over de kosten

1. Geen advocaatkosten

Is uw tegenpartij aansprakelijk voor het ongeval en dus uw schade? Dan heeft u als letselschadeslachtoffer geen advocaatkosten.

2. Gratis second opinion

Bent u het niet eens met uw rechtsbijstandverzekeraar? Dan kunt u een beroep doen op de ‘geschillenregeling’. Wij geven u dan een second opinion op kosten van uw rechtsbijstandverzekeraar.

3. Voetgangers en fietsers

Voetgangers en fietsers jonger dan 14 jaar krijgen bij een aanrijding door een motorvoertuig altijd 100 procent van de schade vergoed, waaronder de advocaatkosten. Is de voetganger of fietser 14 jaar of ouder? Dan krijgt hij of zij sowieso minimaal 50 procent vergoed, zelfs als er schuld is bij het ontstaan van het ongeval.

4. Gefinancierde rechtsbijstand alleen bij advocaten

Alleen een advocaat kan gefinancierde rechtsbijstand voor u aanvragen, andere letselschadebehandelaren (zoals rechtsbijstandverzekeraars en letselschadekantoren) niet.

5. Vrije advocaatkeuze bij rechtsbijstandverzekering

Uw rechtsbijstandverzekeraar mag u niet verplichten om de zaak aan een bepaalde advocaat uit te besteden. U heeft namelijk vrije advocaatkeuze.

Vraag vandaag nog GRATIS advies aan.

We zullen zo spoedig mogelijk telefonisch of via de e-mail contact met u op nemen.

Chat
1
Close chat
Hallo! Bedankt voor uw bezoek. Druk op Start om een gesprek met ons aan te gaan

Start