Schadevergoeding voor letselschade door bedrijfsongeval
Heeft u een bedrijfsongeval of arbeidsongeval gehad met letsel tot gevolg? Bent u bijvoorbeeld van de steiger gevallen? Is uw hand bekneld geraakt in een machine? Of is er iets gebeurd tijdens een bedrijfsuitje of in het verkeer?
In de meeste gevallen kan Letsel Lawyers voor u een schadevergoeding regelen. Is uw werkgever of opdrachtgever aansprakelijk, dan kost onze rechtsbijstand u niets.
Wilt u weten wat er mogelijk is in uw zaak? We geven u graag gratis en vrijblijvend advies. Neem contact met ons op via 040 – 24 05 900 of ons contactformulier.
Onze letselschadeadvocaten kunnen voor u als slachtoffer:
- Nagaan of uw schade op uw werkgever of opdrachtgever is te verhalen.
- Zorgen dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.
- De goede relatie met uw werkgever intact houden.
- Uw beslommeringen zoveel mogelijk overnemen. Zodat u meer tijd en energie heeft voor uw herstel.
- Alle juridische en financiële aspecten afhandelen.
- Voorschotten op de schadevergoeding aanvragen. Zo voorkomen we dat u krap bij kas komt te zitten voordat uw zaak is afgerond.
De meerwaarde van Letsel Lawyers
U hoeft ons niets te betalen! Dus ook geen percentage van uw schadevergoeding. De tegenpartij betaalt ons.
Wij zijn niet slechts juristen maar gespecialiseerde letselschadeadvocaten.
Onze advocaten Fabian David en Marloes Hulstein treden alleen op voor slachtoffers. En opereren dus volledig onafhankelijk van verzekeraars.
Gezamenlijk ruim 25 jaar ervaring in de letselschade-advocatuur.
Persoonlijke en mensgerichte omgang met onze cliënten.
Dankzij eerdere ervaring bij een groot commercieel advocatenkantoor kennen we alle werkwijzen en strategieën van verzekeraars.
Gratis en vrijblijvend advies over uw kwestie.
Goede relatie met uw werkgever blijft intact
Denkt u nu: mijn werkgever wordt vast boos op mij als ik om een schadevergoeding vraag? Geen zorgen. In nagenoeg alle gevallen blijft de goede relatie met uw werkgever of opdrachtgever intact.
Vooropgesteld: doorgaans hebben bedrijven een verzekering voor arbeidsongevallen. Daardoor draaien ze niet zelf op voor uw schade. Stellen wij uw werkgever aansprakelijk, dan hebben we daarna rechtstreeks contact met de verzekeraar. Eventuele discussies over de aansprakelijkheid voeren we dan ook met de verzekeraar en niet met uw werkgever.
Bovendien geven we u advies: hoe gaat u het beste met uw werkgever en eventuele conflicten om? Tevens kunnen we deskundigen inschakelen om uw re-integratie te bevorderen. Gaat u eerder aan het werk, dan is uw werkgever daar immers enorm bij gebaat.
Gratis vrijblijvend advies
Wilt u weten of u een schadevergoeding kunt krijgen voor uw arbeidsongeval? Bel ons dan op 040 – 24 05 900 of vul het contactformulier in. We voorzien u dan, bij ons op kantoor of telefonisch, van gratis en vrijblijvend advies.
Zo zoeken we voor u uit of uw werkgever of opdrachtgever (mogelijk) aansprakelijk is voor uw letselschade. En of er mogelijkheden voor u zijn om een schadevergoeding te claimen. Heeft u eerst nog specifieke vragen aan ons? Stelt u ze dan gerust. Dat kan per telefoon (040 – 24 05 900) of e-mail.
Aansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval
U heeft een ongeval op het werk gehad. Wanneer is uw werkgever of opdrachtgever aansprakelijk? Er kunnen twee situaties worden onderscheiden: ongevallen in de uitoefening van de werkzaamheden of ongevallen buiten de uitoefening van de werkzaamheden.
Om uw schade vergoed te krijgen, moeten we bewijzen dat u de letselschade heeft opgelopen in de uitoefening van uw werkzaamheden. Dat begrip wordt ruim uitgelegd. Er hoeft slechts een verband te zijn tussen uw werk en de activiteit waarbij het ongeval gebeurde.
Het is geen vereiste dat het ongeval op de eigen werkplek plaatsvond. Uw werkgever kan ook aansprakelijk zijn als het ongeval bij een klant of in het verkeer plaatsvond. Als we slagen in het bewijs, dan is de werkgever of opdrachtgever aansprakelijk.
Is er een ongeval op het werk gebeurd, dan is uw werkgever in principe aansprakelijk voor uw letselschade. Hij kan alleen onder aansprakelijkheid uitkomen door aan te tonen dat ú bewust roekeloos of opzettelijk heeft gehandeld. Of dat hij zélf zijn volledige zorgplicht is nagekomen.
Want uw werkgever of opdrachtgever heeft een zorgplicht. Oftewel: hij moet voldoende veiligheidsmaatregelen nemen, aan alle veiligheidsvoorschriften voldoen, duidelijke werkinstructies geven én waarschuwen voor gevaren.
Vaak is duidelijk dat u schade door het werk heeft opgelopen. Het is voor een werkgever lastig om te bewijzen dat hij aan zijn zorgplicht jegens u heeft voldaan. Daarom wordt in de praktijk snel aansprakelijkheid aangenomen. Dit betekent dat in 9 van de 10 gevallen een schadevergoeding wordt toegewezen.
Stel dat u als werknemer schade heeft opgelopen buiten de uitoefening van uw werkzaamheden. Bijvoorbeeld tijdens een bedrijfsuitje of in het verkeer. Dan kunt u soms ook uw schade vergoed krijgen. Wilt u weten of dat ook in uw geval zo is? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze letselschadeadvocaten. Zij zullen u adviseren over de mogelijkheden in uw zaak.
Vraag vandaag nog GRATIS advies aan.
Schadevergoeding claimen: ook voor ondernemers en zzp’ers
Vaak wordt gedacht dat alleen mensen in loondienst hun letselschade vergoed kunnen krijgen na een arbeidsongeval. Dat klopt niet. Ook ondernemers en zzp’ers kunnen een schadevergoeding claimen.
Doet u als zelfstandige hetzelfde werk als een vaste werknemer? En kan uw opdrachtgever invloed uitoefenen op uw werkomstandigheden? Dan valt u onder de zorgplicht van het bedrijf waarbinnen u op dat moment werkt.
Welke letselschade kunt u claimen voor uw bedrijfsongeval?
Aan de slag met uw zaak
Zoekt u een letselschadeadvocaat voor uw bedrijfsongeval? Als u met Letsel Lawyers in zee gaat, dan gaan we eerst informatie verzamelen. Bijvoorbeeld over het ongeval, de relatie tussen u en uw werkgever of opdrachtgever, en uw schade. Is het ongeval gemeld bij de Inspectie SZW (voorheen: Arbeidsinspectie), dan vragen we daar informatie op over de toedracht.
Daarna inventariseren we de schade, stellen we voor u de tegenpartij aansprakelijk, leggen we een dossier aan met medische bewijzen en starten we de communicatie met de (verzekeraar van de) tegenpartij. Doorgaans vinden er onderhandelingen plaats met de tegenpartij over de hoogte van de schadevergoeding. Lopen die onderhandelingen vast, dan stappen we voor u naar de rechter.
Uiteindelijk sluiten we een overeenkomst met de tegenpartij. In die overeenkomst is opgenomen onder welke voorwaarden de letselschadezaak wordt afgerond en welke schade u vergoed krijgt.
Wel of geen letselschadeadvocaat voor uw letselschade
Wilt u als slachtoffer van een (arbeids)ongeval een schadevergoeding claimen? Dan doet u er verstandig aan een letselschadeadvocaat in te schakelen. Medische bewijzen verzamelen, de schade inventariseren, procederen bij de rechtbank… Het is allemaal specialistisch juridisch en financieel werk waar veel ingewikkelde regels en procedures bij komen kijken.
Organisaties als de Consumentenbond en Slachtofferhulp Nederland adviseren slachtoffers daarom niet zomaar met een jurist in zee te gaan, maar altijd te kiezen voor een letselschadeadvocaat.
Prettig: een letselschadeadvocaat kost u niets, de (verzekeraar van de) tegenpartij betaalt.
Heeft u nog vragen?
Heeft u vragen over uw situatie, de mogelijkheden in uw zaak of onze werkwijze?
Onze letselschadeadvocaten Fabian David en Marloes Hulstein beantwoorden graag al uw vragen en voorzien u desgewenst van advies. Geheel gratis en vrijblijvend. U kunt ons bereiken via de telefoon (040 – 24 05 900) of ons contactformulier.
Vraag vandaag nog GRATIS advies aan.
We zullen zo spoedig mogelijk telefonisch of via de e-mail contact met u op nemen.