fbpx

Ongevallen door sport en spel, dieren en overige oorzaken

Naast letselschade door verkeers- en bedrijfsongevallen is Letsel Lawyers gespecialiseerd in zaken rondom letselschade door sport en spel, dieren en ongevallen in/op straat, scholen, horecazaken, winkels en andere openbare gelegenheden.

Afhankelijk van wat er precies is gebeurd, kunnen onze letselschadeadvocaten mogelijk kosteloos een schadevergoeding voor al uw letselschade regelen.

Wilt u gratis advies over de mogelijkheden en kansen in uw zaak? Bel ons op 040 – 24 05 900 of vul het contactformulier in.

Letselschade door een ongeval buiten de deur

Heeft u een ongeval buiten de deur gehad, bijvoorbeeld op straat, op school, in een café of restaurant, in een winkel of in een andere openbare gelegenheid? Dan is de eigenaar of beheerder mogelijk aansprakelijk voor uw letselschade. 

Daarbij kunt u denken aan de volgende situaties:

 • U bent uitgegleden in de supermarkt over een plas water of rondslingerend product.
 • U bent gewond geraakt in een discotheek door een glasscherf op de vloer.
 • U bent gestruikeld over een gevaarlijk uitstekende stoeptegel.
 • In een bedrijfslocatie of huis van een ander bent u gewond geraakt door gladheid, gebrekkig onderhoud of een onverwacht obstakel.
 • Uw kind is op het kinderdagverblijf uit een klimrek gevallen omdat er onvoldoende toezicht werd gehouden.
 • U bent gewond geraakt omdat een dakpan van iemands huis is gevallen.
 • U bent als toeschouwer aangereden door een crossmotor of monstertruck.
 • U heeft letsel opgelopen door gevaarlijk en risicovol gedrag van een ander.
 • Uw kind is tijdens de gymles gewond geraakt omdat de oefening te gevaarlijk en onverantwoord was.

Vraag vandaag nog GRATIS advies aan.

Aansprakelijkheid voor uw letselschade

Of de eigenaar of beheerder van de locatie dan wel de veroorzaker van het ongeval aansprakelijk is voor uw letselschade, is afhankelijk van alle omstandigheden van het geval.

We geven u graag gratis en vrijblijvend advies over de mogelijkheden en kansen om in uw zaak een schadevergoeding te claimen. Neem contact met ons op via 040 – 24 05 900 of ons contactformulier.

Letselschade door dieren: aansprakelijkheid

Helaas veroorzaken dieren nogal wat ongevallen met letselschade tot gevolg. De bezitter van het dier (doorgaans de eigenaar) is aansprakelijk voor uw schade als die veroorzaakt is door de ‘eigen energie van het dier’. In de meeste gevallen is daar sprake van. Een uitzondering is bijvoorbeeld een politiehond die op bevel een demonstrant bijt.

Risicoaansprakelijkheid en eigen schuld

De bezitter is dus aansprakelijk voor de schade of het letsel dat is veroorzaakt door zijn dier, ook al kon hij er zelf niets aan doen. Het wordt hem simpelweg toegerekend, omdat het dier nu eenmaal risico’s met zich meebrengt. ‘Risicoaansprakelijkheid’ noemen juristen dat.

Wel kan er soms eigen schuld gelden bij bepaalde gevaarlijke activiteiten met dieren. Denk aan een ruiter die van een manegepaard valt, of een hondentrainer die in zijn arm wordt gebeten. De aansprakelijkheid wordt dan verminderd met een deel eigen schuld (bijvoorbeeld 25 procent).

In onze praktijk zien wij de volgende ongevallen door dieren met letselschade tot gevolg vaak terugkomen:

 • Een hondenbeet.
 • Een overstekende hond waardoor bijvoorbeeld een fietser ten val komt.
 • Een trap van een paard.
 • Een losgeslagen of ontsnapt dier dat een ongeval veroorzaakt.
 • Een infectieziekte die is overgebracht van een dier op een mens (oftewel een ‘zoönose’).

Sport en spel: aansprakelijkheid voor letselschade

Vooropgesteld: in Nederland wordt in sport- en spelsituaties minder snel aansprakelijkheid aangenomen. Sport en spel lokt namelijk gevaarlijke handelingen uit en dus moeten mensen bepaalde risico’s accepteren. Een overtreding an sich levert daardoor nog niet meteen aansprakelijkheid op.

Situaties waaruit aansprakelijkheid zou kúnnen voortvloeien

Of u de dader of club met succes aansprakelijk kunt stellen, hangt altijd af van de specifieke omstandigheden waarin u letsel heeft opgelopen. Enkele situaties waaruit aansprakelijkheid zou kúnnen voortvloeien, zijn bijvoorbeeld:

 • Mishandeling op het sportveld.
 • Een welbewuste fatale tackle waardoor iemand zijn been breekt.
 • Letsel tijdens een evenement, cursus of clinic als gevolg van het ontbreken van veiligheidsmaatregelen of -instructies.
 • Buitenproportionele gedragingen in strijd met de spelregels nadat het spel is geëindigd.

Schadevergoeding voor letselschade door sport of spel

Wilt u een schadevergoeding claimen voor uw letselschade door sport of spel? Dan is het belangrijk dat we eerst nagaan of de zaak kansrijk is in verband met de verhoogde aansprakelijkheidsdrempel. Door onze ervaring kunnen we u daar snel advies over geven.

Gratis en vrijblijvend advies over de mogelijkheden en kansen in uw zaak? Neem dan contact op met Letsel Lawyers via 040 – 24 05 900 of ons contactformulier.

Dit kunnen onze letselschadeadvocaten voor u doen

Heeft u letselschade opgelopen tijdens een sport of spel, door toedoen van een dier of door een ongeval buiten de deur? Dit kan een letselschadeadvocaat van Letsel Lawyers voor u betekenen:

 • Uitzoeken wie aansprakelijk is voor uw letselschade.
 • Bij aansprakelijkheid zorgen wij dat de verzekeraar van uw tegenpartij de schadevergoeding betaalt waar u recht op heeft.
 • We regelen de zaak zoveel mogelijk met de verzekeraar zodat uw relatie met de sport- of spelbeoefenaar, de bezitter van het dier of degene die de schade heeft veroorzaakt er niet onder lijdt.
 • Omdat wij alle juridische en financiële kwesties afhandelen, kunt u alle aandacht besteden aan uw herstel.
 • Voordat uw zaak definitief is afgerond, vragen wij tussendoor voorschotten op de schadevergoeding om te zorgen dat u al uw rekeningen kunt blijven betalen.

De voordelen van Letsel Lawyers

Waarom zou u als slachtoffer van een ongeval kiezen voor een letselschadeadvocaat van Letsel Lawyers?

Vragen over uw situatie

Heeft u vragen over uw letselschadezaak? Wilt u bijvoorbeeld weten hoe het zit met de aansprakelijkheid van de veroorzaker van uw schade, hoe een letselschadezaak verloopt of hoeveel tijd uw zaak mogelijk in beslag neemt?

Stel uw vraag dan telefonisch (040 – 24 05 900) of via het contactformulier. Letsel Lawyers beantwoordt uw vragen gratis en geheel vrijblijvend.

Vraag vandaag nog GRATIS advies aan.

We zullen zo spoedig mogelijk telefonisch of via de e-mail contact met u op nemen.

Chat
1
Close chat
Hallo! Bedankt voor uw bezoek. Druk op Start om een gesprek met ons aan te gaan

Start